עבודה במדעים בנושא: מה מאכילים אותנו
ברוכים הבאים, אני יונתן בן יעקב ואני חוקר את המוצר משקה דנונה פרו עם 20 גרם חלבון.
אני הולך להראות לכם שבניגוד לפרסומות ולצורה שמציגים את המוצרים במבט קרוב יותר אפשר לראות שהם לא כל כך בריאים ויש דברים שאולי כדאי לשים לב אליהם ואולי למצוא חלופות.
הרשת עמוסה בפרסומות שמעודדות את האנשים לצרוך יוגורט כמוצר בריא, אבל כאשר בודקים את הנושא לעומק מגלים שזה לא כל כך מדויק.
ביוגורט יש דברים שטובים לנו כמו חלבון וסידן בכמות גבוהה, אבל אם לא מדובר ביוגורט פשוט שמכיל חלב וחיידקים פרו-ביוטיים בלבד, חשוב לשים לב לכל הרכיבים הנוספים כמו אחוז שומן, סוכר, נתרן ועוד חומרים מלאכותיים שמשפרים את הטעם, המרקם והיציבות של היוגורט.
היוגורט המומלץ ביותר, אם כך, מכיל רק חלב וחיידקים פרו-ביוטיים.
אחריו, כדאי לבחור את היוגורט עם רשימת הרכיבים הקצרה ביותר, בלי תוספות או פירות כי ברובם יש תוספת של כ- 2 בפיות סוכר.
בנוסף, משקה יוגורט פחות מומלץ מיוגורט רגיל כי הוא מדלל את החלבון, וגם הסוכר שבו נספג מהר.
בחרתי להביא כדוגמה את המשקה דנונה פרו עם 20 גרם חלבון, שהוא אחד מיוגורטים רבים, שיש עליהם פרסומות מושכות ומעניינות, אבל אינן מציגות את כל האמת. פרסומות אלה אינן מראות את כל הרכיבים המלאכותיים, שאינם בריאים לגוף שלנו, שנמצאים ביוגורט וגם לא מתייחסות לכמות הסכור הגבוהה.
ביוגורט שאני בחרתי ישנם חומרי טעם וריח ומייצבים שאינם בריאים, ובנוסף יש בו גם כמות גדולה של סוכר:
בסקר שערכתי מצאתי שרוב הצרכנים לא מודעים לכך שיש במוצר רכיבים לא בריאים בכמות גבוהה, ושרובם ימשיכו להשתמש במשקה, אבל במינון נמוך יותר.
אני מקווה שהמידע שהצגתי בבלוג שלי יעזור לכל צרכני משקה היוגורט לבדוק טוב יותר את הצריכה שלהם, ולקבל החלטות בריאות ובמינון מתאים למצב הבריאותי של כל אחד.
באופן כללי, לדעתי, לא צריך להימנע לגמרי ממה שאולי "פחות בריא" לנו, אבל תמיד כדאי לברר מה מאכילים אותנו, ולמנן את הצריכה שלנו.
עד הפעם הבאה,
יונתן בו יעקב
תגובות
הוסף רשומת תגובה